Zoutarme recepten

zoutarme recepten

Op Zoutarm.com vindt je alles over zoutarm eten en de gezondheidsvoordelen hiervan. Om de kennis nu in de praktijk te gebruiken hebben wij een aantal zoutarme recepten voor je verzameld. Of je nou op zoek bent naar zoutarme voorgerechten, hoofdgerechten of nagerechten wij hebben het allemaal. Kortom op onze website leer je alles over een zoutarm dieet, de voordelen en hoe je zoutarme recepten kunt bereiden.

Zoutarm eten

Voor mensen met een hoge bloeddruk is het enorm belangrijk om zoutarm te eten. Een simpele maar effectieve manier om minder zout binnen te krijgen is om geen zout toe te voegen aan het eten. Namelijk 20% van je zoutinname krijg je binnen door het zout dat je toevoegt in de keuken. Terwijl dit helemaal niet nodig is om smakelijk eten te bereiden. Zo kan je zout vervangen door specerijen en kruiden, dit zorgt voor een goede smaak aan het eten zonder dat je te veel zout binnen krijgt. Deze simpele tip kan al vele gezondheidsvoordelen bieden.

Ook is het verstandig om kant en klare maaltijden en verpakte producten met veel zout te vermijden. Vooral kant en klare maaltijden zitten vol met zout, dus kies ervoor om een gezonde en natuurlijke maaltijd te bereiden. Ook pakjes met kruiden voor het bereiden van maaltijden zitten vaak vol met zout, wij adviseren daarom om altijd zonder zakjes en pakjes met kruiden te koken. Zodra je deze tips hanteert zal je zoutinname al stukken minder geworden zijn. Als je dan ook nog bij het snacken gaat letten op de zoutinname zit je al snel goed met je zoutinname. Probeer zoute snacks als borrelnootjes, chips en koekjes zoveel mogelijk te vermijden.

zoutarme recepten dieet
Natuurlijke voeding is vaak zoutarm en gezond..

Zoutarme producten

De laatste jaren is het zoutarm eten steeds populairder geworden, dit komt mede doordat er steeds meer gezondheidsvoordelen bekend worden. Er wordt dus steeds meer aandacht besteedt aan zoutarm eten. Tegenwoordig zijn er dan ook vele zoutarme producten te vinden in de supermarkt. Ook webwinkels bieden steeds meer mogelijkheden om zoutarme producten te bestellen. Inmiddels zijn er tientallen zoutarme snacks te vinden. Ook zoutarm brood, zoutloos kaas, zoutarme bouillon en vele kruiden zonder zout. Deze producten maken een zoutarm dieet vele malen gemakkelijk. Als zoutarm wilt gaan eten is het belangrijk om goed op te letten wat je koopt en wat je eet. Met de juiste kennis is het helemaal niet zo moeilijk om je zoutinname te verminderen.